marți, 28 decembrie 2010

Sunt adolescent, deci iubesc!

Adolescentul de azi!!! Te-ai intrebat de ce atatea schimbari, de ce atatea ganduri si mai ales de ce atatea sentimente? Esti adolescent , esti complicat si vrei sa te distrezi. sarut.jpgTrecutul niciodata nu conteaza pentru tine, traiesti mereu prezentul si nu te gandesti la viitor…Sunt clipe in care pur si simplu nu stii si momente care te doboara, dar depasesti orice obstacol pentru ca esti tanar, plin de viata si dornic de a cunoaste o lume noua.
Iti traiesti viata, nimeni nu iti mai dicteaza fiecare pas , inainte erai doar un vizionar al acestei lumi, parintii te pregateau pentru o noua etapa unde trebuia sa inveti sa fi independent , dar acum?!…acum devii protagonistul propriei lumi ,deodata esti liber si ce faci? Te aventurezi in viata , experimentezi si te bucuri, e minunat sa fii independent, sa iti menajezi fiecare zi dupa cum simti si dupa cum vrei.
Dar bineinteles ca odata cu adolescenta intervin noi probleme, care par intotdeauna mult mai dificile, totusi care sunt acestea? Gandeste-te sunt chiar problemele tale de acum...dragostea si prietenii…devin cele mai importante aspecte din viata ta pe care trebuie sa le confrunti si pe care esti nevoit sa le simti.
Dragostea…cine nu a fost dezamagit macar o data, cine nu a suferit sau cine nu s-a simtit cel mai fericit om pentru cateva clipe. Intr-adevar clipele de fericire sunt cu mult mai putine la numar decat cele de dezamagire, dar nimic nu se compara cu acel sentiment de implinire langa persoana cu care ai ales sa incepi o relatie. Am spus relatie?! Oare putem vorbi de relatii in timpul adolescentei , perioada tuturor schimbarilor de atitudine, sentimente, gandire si vestimentatie. De ce nu?
plaja.jpgExista diverse tipuri de relatii. Sa incepem cu cele lungi , cele care implica sentimente dupa mai mult timp petrecut impreuna. Primele luni traiesti emotiile indragostitului prostut, care se supara cand telefonul nu suna la ora stabilita si plangi cand esti ignorat in favoarea prietenilor. Te deranjeaza numeroase lucruri, dar taci din dorinta de a parea special in fata celuilalt si din teama de a nu fi parasit, iti calculezi zilele cand trebuie sa fi mai distant si zilele cand trebuie sa fi mai dragastos pentru a nu-si da seama partenerul ca tu defapt esti “topit” dupa el.
Dupa cateva luni lucrurile incep sa se schimbe , apar interdictiile, geloziile, acele certuri dureroase, le cunosti si tu, in care vrei sa pui punct pentru a-ti respecta demnitatea dar pur si simplu nu poti , incepi sa iubesti si zici ca ierti de data aceasta pentru ca va fi ultima oara ,dar istoria se va repeta …mereu. Treci prin multe chinuri si suferinte , ti se pare ca nu mai ai cale de intoarcere , dar surpriza, urmatoarea zi el/ea se poarta ca la inceput , lucrurile revin la normal si o luati de la capat. Acum v-ati dat seama ca va iubiti si petreceti clipe minunate impreuna.
inima-pe-nisip.jpgDar oare despartirea cum e?!? Cum sa fie…v-ati mai despartit de cateva ori pana acum , dar v-ati impacat , totusi acum ati pus punct pentru totdeauna…simti cum lumea ta s-a terminat odata cu el/ea, nu ai chef de nimic decat sa plangi si sa-ti derulezi in gand toate episoadele frumoase cu voi doi, in acest moment parca aceste episoade au mai multa insemnantate ca niciodata, parca ai fi vrut sa faci mai mult decat atat si cauti scuze pentru despartire sparand ca nu tu esti vinovat si ca o sa va impacati…si poate chiar asa va fi …o sa va impacati. Bineinteles nu toate relatiile lungi urmaresc acest fir, dar trebuie sa recunoastem fiecare dintre noi stim o astfel de poveste si probabil chiar tu ai trait una.
Totusi cum ramane cu relatiile scurte…si ele se numesc relatii , nu? …ai simtit acel fior ciudat cand ai vazut pentru prima oara pe cineva si ai zis ”trebuie sa fiu cu el/ea”. De obicei aceste relatii se bazeaza, intr-o proportie foarte mare, pe aspectul fizic. Vezi , placi, iar acum sunteti impreuna.
Au trecut doar cateva zile si ati facut atatea lucruri impreuna incat ai impresia ca este persoana pe care ai asteptat-o atata timp. Sunt sentimente fulgeratoare, clipe perfecte petrecute impreuna, dar punctul slab al acestor relatii este ca se termina exact cum a inceput, cu o rapiditate pe care nu o intelegi , nu ai apucat nici macar sa te bucuri pana la capat pentru ca totul s-a terminat si nu sti cum sau de ce… nu mai suna, nu mai sti nimic de el/ea sau auzi tipica fraza: “ am probleme, nu pot sa ma implic intr-o relatie acum, nu esti tu de vina”..s-a incheiat, oftezi putin si tanjesti dupa acele momente de vis, totul a ramas o amintire placuta pe care o vei povestii prietenilor apropiati cu acelasi zambet pe care l-ai avut atunci cand voi doi v-ati privit pentru prima data.
buze.jpgIar daca se intampla sa va intalniti pe strada ,o sa fiti distanti, dar cuprinsi de emotii nu o sa stiti ce sa va spuneti decat un simplu “buna, ce mai faci! … Ok pa pa” si o sa te intorci cu o privire pierduta si in acelasi timp bucuroasa ca v-ati revazut.
Aceasta e dragostrea adolescentina, intotdeauna crezi ca ai gasit persoana potrivita, dar in urmatoarea secunda esti tentat da intorci privirea dupa tipa care trece pe langa tine sau dupa tipul bine imbracat… Uneori e amuzant , alteori e dureros , dar in acest lucru consta unicitatea anilor de adolescenta.
Daca te-ai regasit inseamna ca traiesti cea mai frumoasa parte a vietii …ESTI ADOLESCENT: arata , traieste la limitele existentei, rupe orice bariera care te inconjoara , simte cu toata fiinta perioada tuturor posibilitatilor, incearca experiente noi , asadar urmeaza regula adolescentului ARATA…INCEARCA…SIMTE…TRAIESTE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu